četvrtak, 2. veljače 2012.

Špageti sa ''brzom'' salsom



Fantastičan jednostavan obrok.


Za dobru se salsu treba  potruditi. No to napravite jednom kad je sezona rajčica pa salsu zamrznite (Jednom ću stavit pravi recept kad bude sezona rajčica : )).

Evo jednog dobrog recepta za salsu na brzinu (ukoliko imate svježe rajčice, ako nemate koristite rajčice iz kantice koje su već oguljene):

1
Stavite tople vode u jednu posudu i dodajte cijele rajčice  te ''pecite'' u pećnici 2 minute na punoj snazi​​.

2
Izvadite posudu iz pećnice, a zatim ogulite rajčice, i izvadite sjeme i onaj tvrdi dio. Ogulite i nasjeckajte 1 luk i par češnjaka i stavite u posudu s nešto maslinovog ulja.

3
Dodajte lovorov list i list dva bosiljka, prstohvat soli i rajčice izrezane na male komadiće, a zatim stavite posudu u pećnicu na 6 minuta na punoj snazi​​.


4
Izvadite iz pećnice, promiješajte temeljito i neka umak kuha  još jedno 6 minuta.
 

Špagete (domaće ; ) )kuhajte 5 minuta i voila'...,ručak je gotov.


Nema komentara:

Objavi komentar