ponedjeljak, 17. rujna 2012.

...sa rajčicom i kobasicom


Ostalo Vam je malo domaće pašte od nekoliko vrsta i ne želite je baciti?
Kuhajte ju postepeno, ubacivši prvo, u kipuću vodu, najdeblju, pa za par minuta tanju itd...

A ako Vam je ostala koja kobasica od roštilja iskoristite je na sljedeći način:

Sastojci:

400 g ostataka različitih vrsta pašte ( nije bitno koje...)
2-3 kobasice
Pola mrkve
Pola luka
maslinovo ulje
200 g rajčice ''pelati''
par listova svježeg bosiljka
sol
papar


Odstranite kožu sa kobasice i izrežite je na kockice. U tavi s zagrijanim uljem, pržite najeckani luk i mrkvu, te dodajte kobasicu dok ne posmeđi.

Zatim dodajte sjeckanu rajčicu, sol i papar i 2,3 listića svježeg bosiljka i kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta.

Skuhanu tjesteninu izmiješajte s umakom i poslužite. Pospite naribanim parmezanom ako imate pri ruci.

Dobar tek.
Evo ovako je to izgledalo...





2 komentara:

  1. Kak je zgodna ta moja nova prijateljica!
    Puno pozdrava od Morane Ona Koja Štrika :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. He,he,slatkic nas mali, prenjet cu pozdrave...

    OdgovoriIzbriši