nedjelja, 26. kolovoza 2012.

Bigoli u patlidžanu i šampinjonima

Sezona je patlidžana i sad ih stvarno možete nabaviti svugdje.
Evo jedne jednostavne primjene za izdašni umak za tjesteninu.

Treba Vam (za 3 osobe):

- 2 patlidžana srednje veličine
- 20 dkg svježih šampinjona
- pola vrhnja za kuhanje
- pola ljubičastog luka
- malo pancete (može i bez nje...)
- 30 dkg tjestenine (zeleni bigoli)
- list svježeg mažurana i bosiljka
- malo soli, papra, i chilli-ja

 Ok, znamo da u kori ima najviše vitamina, međutim mi želimo da nam se ovaj umak topi u ustima : ),  pa smo je ogulili.
 Zatim smo patlidžane naribali u jednu posudu,

 zajedno sa naribanim svježim šampinjonima...

 Ubacimo i malo svježeg mažurana, i bosiljka, prstohvat soli i netom mljevenog šarenog papra i chilli-ja u smjesu, te promješamo.
 Na zagrijano maslinovo ulje stavili smo narezani ljubičasti luk


 te kad luk požuti i malo pancete.

 E sad ćemo ubaciti smjesu patlidžana i šampinjona, te kuhati dodavajući malo vode.

 
 U kipuću vodu ubacujemo bigole....


 Hm, umak izgleda gotov...

 Kad je tjestenina skuhana, promješamo je sa umakom, dodajući malo vrhnja za kuhanje ( ne previše, da ne pokvarimo tamni štih...)




 i to je to...dobar tek.

 Iako je to jelo samo po sebi nešto ljuće, te su i patlidžani jakog okusa, mi smo uz to pili slatki pjenušac koji obično ide uz kolače (panettone i slično) ili svježe voće, no ovaj je prilično pitak pa...








Nema komentara:

Objavi komentar