ponedjeljak, 13. veljače 2012.

Fuži opet...kuhani u bijelom vinu, crni


 


Za ovaj sam recept izvadila svoj Wok.


Ova se tjestenina,čak i suha, može dinstat kao riža, do savršene tvrdoće.
Odlučila sam fuže kuhat u bijelom vinu i ribljem temeljcu.


Riblji temeljac je zapravo riblja juha, koju možete zamrznuti u one plastične čaše i koristiti po potrebi.


Kad se zagrije, dodala sam i malo svježeg ružmarina i cijelog češnjaka.


Kad sve to malo prokuha dodajte fuže s dodatkom sipinog crnila.


Kakvi su se mirisi širili iz tog 'kineskog lonca', fantazija.


Dodajte  malo vina svako toliko.


I onda, negdje pri kraju kuhanja tjestenine kad je tjestenina već skoro 'al dente', dodala sam vrhnje za kuhanje.


Zatim mozzarellu, naribati, dok je još wok na vatri...

Pa za kraj malo kavijara od capelin-a...


Nek se mozzarella još malo rastopi na slaboj vatri, ne previše, jer mozzarella se jako brzo može opet pretvorit u lopticu 




Onda spremit fotoaparat, i brzo ić to pojest...

Nema komentara:

Objavi komentar