nedjelja, 29. siječnja 2012.

Rezanci s pestom










Priprema: Pinjole kratko prepržite u vrućoj tavi (bez ikakvog ulja). 


Na ovaj način pinjoli oslobađaju svoju aromu. Mikserom (ili u mužiru) izmrviti bosiljak, češnjak, pinjole i maslinovo ulje. Miješati sve dok masa ne bude glatka. 


Kada masa bude sasvim glatka dodati parmezan. 
Posolite i pomješajte sa domaćim rezancima.



Sastojci: 
30-40 g svježeg bosiljka  
40 g pinjola  
40 g naribanog parmezana  
2 češnja češnjaka  
100 ml maslinovog ulja 
sol


Hm, ovo baš nije neki zanimljivi post, samo recept, al bit ću iskrena najviše volim te tanke jednostavne umake...hm zato se nadam da će mi uspjeti začinske biljke koje ću uzgajati na balkonu...

Malo smo više vremena proveli tražeći vino u dućanu, ali našli smo vrhunsko vino za malo kuna.
Kad kažem Vrhunsko mislim stvarno na kvalitativnu kvalifikaciju...
ENJINGI, ZWEIGELT BARRIQUE 0,75


Nisam sigurna da li i službeno ide uz ovaj tanjur, ali je svakako fantastičnog okusa...za preporuku.
Mali odmak od jeftinih plavaca...: )

Nema komentara:

Objavi komentar