četvrtak, 26. siječnja 2012.

Pašta fažol


Nije to neki savršeni recept za grah s tjesteninom, ali jest jedan od varijanti. Fora izgleda sa ručno rađenim fužima.

Sastojci:
500 gr crvenog graha (u daljnjem tekstu fažol : ) )
500 gr fuža
komadić sušene Istarske kobasice
2 mrkve (narezane na kolutove)
crvena paprika
1-2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
papar, sol.

Priprema:

Fažol operite, prelijte vodom i stavite da se kuha. Kad zakuha procijedite, prelijte novom mlakom vodom, dodajte komad kobasice,mrkve, i nastavite sa kuhanjem.

Skuhan fažol procijedite.
U međuvremenu, u velikom loncu sa dosta vode i žlicom soli, skuhajte tjesteninu. Tjesteninu kuhajte najviše 10 minuta, vodeći računa da je ne prekuhate jer će postati gnjecava. U skuhanu tjesteninu dodajte malo maslinovog ulja da se ne bi zaljepila.

U tavici na malo ulja kratko propržite sitno iseckan češnjak i papriku. Začinite solju i paprom, promiješajte i dodajte u fažol. Dodajte zatim kuhane fuže i lagano izijmešajte.

Servirajte dok je vruće i ukrasite sitno sjeckanim lišćem peršina, uz čašu crnog vina, recimo Mihalj Merlot...

Nema komentara:

Objavi komentar