U južnoj Italiji za tijesto su koristili durum krupicu, naravno, koja i je najbolji izbor, zbog jednostavnog formiranja tijesta i izrade tanke plahte. Što je tanja plahtica, lakse se skuha u samom procesu pečenja, znači ne morate je predkuhati, pa se mogu koristiti i suhe plahte.
Znači dobro tijesto (plahtice) je preduvjet dobrih lazanja. U nedostatku durum krupice često se radi od bijelog brašna i s dodatkom jaja, no osim sto je prekalorično, tijesto je prejakog okusa, pa nam umak ne dođe do izražaja.
U ove smo lazanje stavili nešto slično poznatom umaku (ili ragu-u) ''Bolognese''. Znači rajčica, luk, začini i mljeveno meso (ili sojine ljuspice). Inače tajna dobro bolongnesa je sporo kuhanje...
No prava stvar u lazanjama je po meni zapravo bechamel, a recept postavljen na Wikipedii je dobar.
Ali ja ga radim bez sira, i odlicno ispada.
I tako slažete red po red sve dok imate materijala, ha ha...
Dobro idem sad to pojest...
Nema komentara:
Objavi komentar