nedjelja, 17. lipnja 2012.

Zeleni rezanci s brzim gulaščićem


Relativno brz umak koji se često sviđa djeci. Pogotovo sad kad je tako naglo zatoplilo i ne želite puno vremena provoditi oko štednjaka...

Sastojci (za tri osobe otprilike...):
- 300 g domaćih zelenih rezanaca
- pola purećeg batka
- pola crvenog luka
- žlica krupice
- pola glavice češnjaka
- začini: piment i čili i malo soli naravno
 Na zagrijano maslinovo dodamo narezani luk, te kad luk požuti posolimo,
 narežemo puretinu na kockice
 te ubacimo i pirjamo dok ne posmeđi sa svih strana....ubacimo i malo pimenta i pola glavice češnjaka u međuvremenu.
 zatim ide jedna žlica krupice,
 te postupno dodajemo 1 dcl vode, te kuhamo još par minuta.
 Naše zelene rezance stavimo kuhati


te procijedimo.

 i ubacimo u gulaščić te promješamo..
 Dobar tek.



Nema komentara:

Objavi komentar