nedjelja, 18. ožujka 2012.

Oblačno s ćuftama


E i ovo je još jedan klasik. No ne znam da li ste ikad radili mesne okruglice na ovaj način.
Kombinirala sam par recepata, no način kako talijani rade te 'polpetice' je zaista izuzetan.

Moja ih je mama, ako se ja dobro sjećam, uvijek frigala prije nego što bi ih stavila u umak od rajčice.

No ove se okruglice samo kuhaju u umaku od rajčice. Svakako ih probajte napraviti baš na ovaj način, svidjet će se djeci : )

Sastav okruglica:
 Jednu domaću kobasicu lišite ovojnice,
 i promješajte sa mljevenom puretinom (oko 350 - 400 g). Ova količina će Vam najvjerojatnije biti dovoljna za 2 ručka.
 U sjeckalici usitnite desetak deka mortadele, tko bi rekao, ali zaista podigne okus.
 I onda svo to ''meso'' promješajte
 OK, to ćete meso promješati sa:
- 1 sitno nasjeckani crveni luk
- 2 jaja
- 1 paketić izmrvljenih krekera
- 3 jušne žlice krušnih mrvica
- 2 - 3 stabljike narezanog peršina
- naribati malo muškatnog oraščića
 I sve to fino promješajte i formirajte male okruglice
 Prethodno pripremite umak od rajčice (na jedan od načina opisan na jednom od mojih blogova)
 Te ih kuhajte jedno 40 minuta na laganoj vatri.
 Buć, buć, buć


 Domaće spagete ubacite u kipuću vodu...


 Možete naravno uvijek malo ribanog parmezana staviti na vrh...







Super jelo, okruglice možete poslije, ako ih ostane, i same jesti na kruhu kako su dobre : )

Nema komentara:

Objavi komentar