nedjelja, 20. svibnja 2012.

Cannelloni


Ova tjestenina u obliku ''cjevčica'' obično se može naći suha.

No možete je napraviti i sami, umatajući u izvaljano tijesto (poput onog od lasagna) punilo.
Mi smo ih punili sa puretinom (''bolognese'' umak), no vrlo se često pune špinatom i sirom (ricotta ide vrlo često..), te raznim umacima od gljiva i mesa...mašta je granica.
Napravimo uobičajenu smjesu od vode i durum krupice,

 ili običnog bijelog brašna s dodatkom jaja, no ne želimo napraviti smjesu za palačinke, jer to onda ne bi bili cannelloni : ), tako nešto talijani zovu ''manicotti'' što isto nije loše...
 Kad smo tijesto dovoljno izmijesili...provlačino ga kroz stroj za rezance, najbolje do neke srednje debljine, ne pretanko, da ne bi pucalo kod ''motanja''.

 formirajući plahtice širine i visine od oko 10 cm.
 Bolognese umak smo pripremili kao u jednom od recepata...no ukratko popržimo luk dok dok ne požuti na maslinovom, dodamo pelate (naribamo mrkve), te ubacimo meso, te pirjamo na  laganoj vatri. Od začina možemo dodati uz sol i papar i malo muškatnog orasčića.
Počnemo sa ''punjenjem''.
 U početku ne izgleda jednostavno, mora se uhvatiti ''grif'' za prvi zamotaj...


 ...jer ne želimo da izgledaju poput palačinki ili burritosa : )...
 ...no poslije ide sve lakše, kad se pronađe prava količina punila.

 Napravite samo jedan red, najbolje u nekoj vatrostalnoj posudi,
 te prelijte bechamel-om


 sve dok ih potpuno ne pokrijete.
Na kraju posipajte parmezanom, u našem slučaju pšeničnim klicama.

 I nakon jedno 15 minuta ih izvadite (to zapravo ovisi o debljini tijesta)
 i poslužite...

 Dobar tek.
Ovo mlada riga na njima je za sliku...nije pomoglo..., mislim slici, inače okusom nije loše kao ''last touch''. 

Nema komentara:

Objavi komentar