Kad kažem na žaru, mislim da će nam užareni ugljen poslužit kao štednjak, na koji ćemo stavit ''Wok''.
Obećaje on, u telefonskim razgovorima brzi završetak ''obrade'' ostatka materijala, jednostavno, kaže, nema vremena, ima puno vjenčanja za poslikat koja se PLAĆAJU, naglašava on...naime ovo je snimao samo za paštu i gemišteke.
No da objava recepta ne bi čekala, nacrtasmo mi proces u akvarel tehnici.
Sastojci:
400 gr fuza
100 gr plavog sira (gorgonzola)
Par listova medvjedjeg luk-a (srijemuš)
1 vrhnje za kuhanje
Govedji temeljac
1 domaca kobasica
malo oraha
Jednu domaću kobasicu također narežete kao na slici
Na zagrijano maslinovo ulje dodamo medvjeđi luk, te malo poslije narezanu kobasicu
Fuže koje ubacujemo smo napravili s dodatkom grubo miksanog kuhanog špinata, pa imitiraju gorgonzolu...
Nakon što se kobasica par minuta peče, na užarenom ugljenu, je ipak malo teže, treba se stalno mješati i ponekad dignuti s ugljena......dodajemo fuže
Pri kraju kuhanja dodajemo još i usitnjeni plavi sir, vrhnje za kuhanje, te malo bijelog vina. Dodali smo i malo crvene marsale...te još malo promiješali, doslovce, na vatri.
Na kraju smo još dodali usitnjene jezgre oraha, te malo svježeg medvjeđeg luka.
Dobar tek...Wok je na kraju ostao upotrebljiv, nije izgorio.
Oz.
Mašala
OdgovoriIzbriširogongo-gozola :)
Izbriši