ponedjeljak, 12. studenoga 2012.

Bigoli s tikvom i vrganjima



Negdje oko Noći vještica, odnosno blagdana svih svetih, nabavismo i mi bundevu  i izdubismo  je onako, po Keltskom običaju.

Strašno lice iz kojeg svjetli vatra, nebi li prestrašilo duhove koji na taj dan napuštaju svoje grobove te nakratko opet dolaze na Zemlju i posjećuju svoje domove.

Ali nas je ujedno zanimala slatka narančasta unutrašnjost koja će nam poslužiti za još jedan jesenski recept.

No za tu smo priliku otišli i na jedno čarobno mjesto, dalje od bučnog grada, u kojem priroda još ljepše slavi jesen.

Železna gora, kod Svetog Martina na Muri, je bio naš ''random'' izlet tog produženog vikenda.

U kućici iz snova, započinje tako priprema naše večere.


Zeleni bigoli, bundeva, panceta (misim dimljena slanina...), maslac, vino, sol i bijeli papar.
Znači sve je vrlo jednostavno. 
Izdubite žlicom bundevu,
 Ubacite maslac na zagrijanu posudu.
 te kad se rastopi
 ubacite bundevu.
 kad se bundeva opusti ubacite narezane pancete.
 Nakon par minuta ubacite i narezane vrganje. Posolite i popaprite,
 te kuhajte još neko vrijeme...
 A na kraju dodajte malo bijelog vina, kojeg smo mi greškom ponjeli, nismo trebali, jer tamo ima puno kvalitetnih vinara. Mi smo probali Sauvignon i Šipon, i to iz podruma obitelji Židov-Lebar (Železna gora 1 - tel: 040 851 134) kojim smo bili jako oduševljeni. Bili smo u mogućnosti kušati sve vrste vina iz podruma...izašli smo dosta veseli : ) 

 Ništa, to na kraju izmješajte sa zelenim bigolima,
 i poslužite.


 Dodajte i malo parmezana...












Dobar tek...

Nema komentara:

Objavi komentar