subota, 12. svibnja 2012.

Bigoli sa veprinom



Ajmo stavit i ovaj jednostavan recept.



Vrsta šparuge koju dodajemo je Veprina (Ruscus aculeatus L.).Veprinac, malo mjesto na Učki, dobiva ime po veprini koja ga okružuje.

Listovi ove biljke su tvrdi i jako bodljikavi, a plodovi crveni.

O šparugama smo nešto rekli i ovdje.


 Bere se stabljika dok je još mlada i mekana. Okus će nekima biti prejak, 

 no ona se zato kuha dok stabljike ne postanu svijetlo zelene.
 Procijedimo je i stavimo u maslinovo ulje neko vrijeme


Jedan dio dodamo da se još malo kuha u umaku od rajčice, kojeg možete pripremiti na način prikazan ovdje.

Kad je tjestenina skuhana promješamo je s umakom, te dodamo preostale šparuge.

 i serviramo....sa malo paškog sira





Ako su Vam ''prežuke'' probajte ih jesti sa nekim slatkim laganim vinom, primjerice ovim.

Dobar tek : )

Nema komentara:

Objavi komentar