Makaroni su napravljeni od durum krupice i vode sa dodatkom soka od cikle. Imaju onaj 'domaći' štih....malo su nepravilni, i različite duljine iako su isto izašli iz stroja.
E, kad ih skuhate vidi se koliko su različiti od uobicajene (one kupljene u dućanu) suhe tjestenine. Okus je zaista razlicit.Doduše, i boja tjestenine se promjeni, pomalo izbljedi, no vjerojatno zato što se za boju koristi svježa cikla.
No dobro ova tjestenina nije sušena prisilno, nego nešto duže, oko 5 dana, pokrivena krpom.
Hm, da li je to stvarno razlog da je ona bolja? Pa treba se zaista probati.
A recept za umak? Ma jednostavno:
- crveni luk
- češnjak
- zmijina trava (betram, tarkanj, ljiljičnjak)
- peršin
- čili
- špinat
- sojino vrhnje
Na maslinovom ulju (he he uvijek to maslinovo, a dobro je šta ćete...) popržiti pola crvenog luka (na sitno nasjeckanog). Nakon sto požuti odmah dodate sojino vrhnje (zašto sojino? Pa ima manje kolesterola, nekako sam navikla, a i dijete mi je za sada intolerantno na mlijeko).
E ok, sad dodate sjeckani špinat, te jedna jušna žlica gore navedenih začina....
Ma odličnog je okusa ; )
Nema komentara:
Objavi komentar