Uz pakere, kao vrstu ''velike'' tjestenine, pasali bi možda ipak malo moćniji umaci, sa puno sira, možda od divljači, nešto tamnije teksture.
Ali mi smo ih morali isprobati...i to sa sezonskim povrćem prekrasnih boja.Znači uzmemo 2 brokule, pola glavice radiča, i pola manje tikve tipa ''butternut''(inače to je voće kažu...).
Vrsta tjestenine pakeri (tal. paccheri) potječe iz Napoli-ja, a sama riječ ''pacchero'', na lokalnom narječju znači šamar s cijelim dlanom, ha ha, jer bez obzira na cilindrični oblik u nekuhanom stanju, zbog većeg promjera ''pacchero'' se nakon kuhanja pretvara u jastučić, odnosno ''dlan''...
A recept je jednostavan. Odstranimo tikvi koru, te je narežemo na male kockice,
te ubacimo na zagrijano maslinovo ulje. Ti slatki i supernarančasti sočni komadi dat će nam prvi okus jelu.
Zatim ubacimo brokulu, narezanu po dužoj strani, onako, da ostanu stabalca sa gustom krošnjom...superzelena.
te ubacimo
Samo sol i papar, ali mogu se ubaciti razni začini...(kurkuma, muskatni, svježi bosiljak, sok od limuna...) no ovako jelo ostaje jednostavnije.
Sve to kuhamo kratko, tek toliko da se povrće opusti, dodajući decilitar 2 vode, znajući da će nam deblje stabljike brokule ostati nešto tvrđe i hruskave.
To je brzo jelo, a mi sve te boje želimo imati na tanjuru.
Kuhane pakere promješamo s povrćem.
Dobar tek.
Nema komentara:
Objavi komentar