utorak, 5. lipnja 2012.

Fuži u purećem ragu'u


 Za ovaj smo ragu' iskoristili pureći batak. Htjeli smo zapravo isprobati neke nove pristupe u pripremi umaka, neke nove začine (barem za nas). Nije to loše ispalo, doduše umak nije bio toliko ''težak'', ali je imao note nekog 'alla wild' jela.
 Sastojci:
- 300 g domaćih suhih fuža
-1 pureći batak
-1 patliđan
-1 crveni luk
- par stabljika svježeg kopra
- par stabljika svježeg peršina
- šareni papar u zrnu
- sušena borovnica
- žlica meda
- balzamični ocat
- kapari
- 2 lista svježe kadulje
 Prvo narežemo crveni luk...i to tako , kao što se vidi na gornjoj slici, da kolutove izrežemo samo s jedne strane, da ostanu što duži...
 ...no samo da spomenem u ovaj smo umak dodali suhu borovnicu, koja stvarno odlično miriši, kad je zdrobite...mi smo je kupili na placi, tamo gdje prodaju sve ostale čajeve, naime i ona se isto koristi kao čaj odnosno infuzija...
 ...narezani smo luk stavili na zagrijano maslinovo ulje, te dodavali razrijeđeni (s vodom) balzamični ocat, dok se luk nije opustio...

 Zatim smo narezali malo kapara,
 te zdrobili par suhih borovnica.
 Patliđan bi trebalo narezati na što tanje ''trakice''
 te staviti da se pirja dok ne omekša...
te u međuvremenu dodati kapare i borovnice.
 Zatim narezati peršina i svježeg kopra (meni odličan začin),
 i ubaciti...

 I puretinu smo nastojali narezati na neke trakice
 te ubacili...

 ...te nakon par minuta dodali žlicu meda...ovaj na slici je kristaliziran....


Zatim smo par zrna šarenog papra usitnili...
 

 ...odličan miris
 te ubacili.
 te sve to skupa kuhali dok meso nije gotovo.
 E sad fuži (malo reklamnih fotki : ) )








 Njih ćemo ubaciti i kuhati 5 minuta...




 ...te ubaciti u wok te još malo na vatri promješati.


 Zadnje smo još dodali malo svježih listova mlade kadulje..


 Na ovo bi jelo svakako odgovaralo još dok je toplo, grubo naribati ovčjeg sira...




 
 

Dobar tek.

Nema komentara:

Objavi komentar