subota, 22. lipnja 2013.

Bigoli u slatkokiseloljutoj kupki sa svježim začinima

U rano subotnje ljetno poslijepodne otvaram vrata hladnjaka, tražeći namirnice za današnji ručak. Sjajan osjećaj kad vani prži 30+ stupnjeva. Svježi bigoli već nekoliko dana čuče u kutu čekajući da ih netko skuha i pojede.
Poluprazan hladnjak ne obećava. Ali tegla ljute domaće salse, čija priprema je neki dan grijala kuhinju, uljeva nadu.
I par zaostalih šampinjona će poslužiti, kao i mozzarella koja bijaše na popustu neće završiti na pizzi.
Uzet ćemo i malo čvrstog kiselog mlijeka koje planirasmo pojesti sa bakinim pekmezom od jagoda.
I mali komadić pancete, i jednu glavicu češnjaka i jedan luk.

 A kao najbitniju stvar ipak gledam balkonske svježe začine (bosiljak, koromač, menta, peršin, ružmarin)

Evo kako ću:
Napravit ću autoportret na zagrijanom maslinovom ulju,
i ubaciti narezani luk. 
I sad slijedi ''slatki'' dio...Dok se luk pirja, ubacujem vodu od mozzarelle, te dvije tri čajne žličice muscovado šečera, te malo kurkume i slatke crvene paprike. 
 Kad omekša, ubacujem narezane pancete i šampinjone
te malo poslije i ljutu salsu, promješam par puta, te dodajem 2 jušne žlice kiselog mlijeka.
I negdje pri kraju natrgam svježe začine.
 i pomiješam sa al dente skuhanim bigolima.


Na još toplu paštu dodajem naribanu mozzarellu.

 
 A poslije je naribam i na hladnu...
 
Uživajte.

Nema komentara:

Objavi komentar