ponedjeljak, 10. lipnja 2013.

Rustikalna s povrćem s balkona

U našem smo ''Vrtu na balkonu'' ubrali skoro sve namirnice za ovaj pesto. Jednostavan recept, ali sa bogatim okusima domaće uzgojenog povrća, možda pomalo i subjektivno djeluje na naše nepce.

Okus mladog boba rijetkima je mrzak,
pogotovo u kombinaciji sa mladim mahunama.
Od svježih mirodija smo stavili grančicu koromača, 2,3 lista crvenog i zelenog bosiljka, 2 lista mente, malo mladog peršina i list kadulje.
A našu smo grubo narezanu svježu pastu dan prije pripremili.


Bob i ''fažolete'' ćemo samo blanširati.

Te zajedno sa žlicom maslinovog ulja, malo soli, papra i jednom glavicom češnjaka isjeckati...

Pomiješamo pesto sa skuhanom pastom,
te naribamo još malo svježeg dimljenog mekog kravljeg sira.
Dobar tek.

Nema komentara:

Objavi komentar