subota, 28. travnja 2012.

Putopisni bigoli 1


Jedan jednostavan recept sa uzgojenim šparugama.
Crveni bigoli....tako se zapravo zovu u Italiji debeli špageti bez rupe.
Crveni su zbog cikle, no mogu biti i od crvenog vina, kako ih u Italiji znaju raditi.
Upravo smo tamo i snimili ovaj blog.

No ponjeli smo svoju paštu, hehe, nema do domaće po talijanskom receptu ; ).





Drugi put ću dodati crno vino umjesto cikle...da vidimo kako će ispasti

Posjetili smo  jezero Garda, na ''granici'' regija Veneta i Lombardije, i posjetili par romantičnih mjestašca.

Otkrili smo par obrta, nazovimo ih tako, koje samo proizvode tjesteninu, svježu ili suhu, ili pripremaju gotova jela s tjesteninom, kao neki dnevni meni, i prodaju.




Recimo, kao kod nas pekarnica ili neki fast food.

U povratku iz Desenzana del Garda u naš apartmančić , malo smo ogladnjeli, a htjeli smo nešto brzo pojesti.
Nemaš bolje od tjestenine, hehe, samo staviš vodu kuhat, i nešto na brzinu sprčkaš.

U zadnje vrijeme imam osjećaj kao da nemam inspiraciju za umake, sve se vrti oko nekoliko sastojaka za umak za tjesteninu.
Ali u tome i jest stvar, najbolji su najjednostavniji, najbrže ih je napraviti, no nisu zahvalni za blog, sve izgleda slično.
Ma nije, recimo promjeniš samo vrstu maslinovog ulja, već imaš nešto drugačije.
Nismo ništa osim tjestenine uzeli u Italiju...tamo smo htjeli malo pronjuskat dućane...a i place.
I neke stvari im ispadaju jeftinije...recimo svežanj uzgojenih šparuga je 1 euro.

Znači, narežemo ih i propirjamo lagano na maslinovom ulju (isto tako znatno jeftinije nego kod nas).
No dobro postoje naravno razne kvalitete, ali kod nas je najjeftinije 5 eura...a tamo mi se čini da dobiješ OK za 5 eura a imaš ih i jeftinijih...ali dobro...to nije zahvalna diskusija.
Jeftinije su im stvari koje troše više...da se izrazim stručno ''per capita'', a to je stvar kulinarske kulture, odnosno navike.

Tako da im je i salsa jeftinija koju ćemo dodati...: )
i male rajčice (1 euro 1/2 kg),


Dodamo i kukuruz slične cijene..: )))
i evo nas na terasi, ne baš tako tople večeri...ali dobro





Malo pretjerat s parmezanom, i kap maslinovog....Buon appetito ; )


Nema komentara:

Objavi komentar