srijeda, 28. studenoga 2012.

S kozicama...bijeli rezanci


Rezanci, rezanci, rezanci (tal. tagliatelle). Možda prečesto, ali ne i slučajno.
Vrsta tjestenine, čiji se ''etalon''  od zlata čuva kao referenca (originalne dimenzije presjeka bi morale biti 6x1 mm) potječe navodno još iz 14. stoljeća.
Inspiraciju za oblik je dobio stanoviti majstor kuhinje Zefirano, koji je za svečanost vjenčanja Lucrezie Borgie, zadivljen njenom valovitom plavom kosom, napravio tagliatelle.

Možda samo legenda, no tanjur rezanaca, može izgledati odlično, i sa malo namirnica.

Evo još jednog jednostavnog recepta.
Treba nam (za 4 osobe):
- 350 - 400 g rezanaca
- 25 dkg kozica
- 150 g kravljeg sira (za preporuku: EKO OPG Milan Grdić, 091 516 5818, stefica.grdic@gmail.com)
- pasata od rajčice (ili salsa po receptu)
- 100 dl vrhnja za kuhanje
- žličica maslaca
- malo svježeg peršina
- 1 glavica češnjaka (domaćeg)
- 1 crveni luk
- sol
- Crvena marsala

 Kozice nismo nista posebno čistili, ubacit ćemo ih cijele ( i brkove ćemo ostavit...ali Vi ne morate).
 Na zagrijano maslinovo, te žlicu maslaca, ubacili smo češnjak, prepolovljen, narezani crveni luk i peršin,
 te smo taj ''temeljac'' kuhali dodavajući vodu.
 Dodamo zatim kozice i malo salse, te ih kuhamo neko vrijeme. Dodali smo sol i crvenu marsalu.
  
Zatim smo na kockice narezali kravlji sir (gore spom. proizvođača)
 Dok Vam se kuhaju rezanci, koristite stari štos, i dodavajte pjenu s vrha u umak

 Kad je tjestenina kuhana ubacite je u umak zajedno sa sirom i vrhnjem za kuhanje

 te promješajte.






   
Dober tek.

Nema komentara:

Objavi komentar