U potrazi za novim i starim oblicima i okusima suhe i svježe tjestenine, radim svoju, ručnu ili strojnu, a objavljenim receptima, se učim iskoristiti ''pastu''...
ponedjeljak, 17. rujna 2012.
...sa rajčicom i kobasicom
Ostalo Vam je malo domaće pašte od nekoliko vrsta i ne želite je baciti?
Kuhajte ju postepeno, ubacivši prvo, u kipuću vodu, najdeblju, pa za par minuta tanju itd...
A ako Vam je ostala koja kobasica od roštilja iskoristite je na sljedeći način:
Sastojci:
400 g ostataka različitih vrsta pašte ( nije bitno koje...)
2-3 kobasice
Pola mrkve
Pola luka
maslinovo ulje
200 g rajčice ''pelati''
par listova svježeg bosiljka
sol
papar
Odstranite kožu sa kobasice i izrežite je na kockice. U tavi s zagrijanim uljem, pržite najeckani luk i mrkvu, te dodajte kobasicu dok ne posmeđi.
Zatim dodajte sjeckanu rajčicu, sol i papar i 2,3 listića svježeg bosiljka i kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
Skuhanu tjesteninu izmiješajte s umakom i poslužite. Pospite naribanim parmezanom ako imate pri ruci.
Dobar tek.
Evo ovako je to izgledalo...
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kak je zgodna ta moja nova prijateljica!
OdgovoriIzbrišiPuno pozdrava od Morane Ona Koja Štrika :-)
He,he,slatkic nas mali, prenjet cu pozdrave...
OdgovoriIzbriši