utorak, 8. siječnja 2013.

Tripice s blitvom, vratinom i svježim sirom

Napokon uhvatih malo vremena da malo osvježim blog. Uvijek mislim da ako ostavim preveliki razmak između dva posta, da opet pišem da i to treći put u ovoj rečenici.

No evo još jedan ''tanki'' recept za promociju i kulturu konzumacije tjestenine...pogotovo naše.
Ovu bi tjesteninu mogli svrstati u rustikalnu, jelte.
Gruba je i nepravilna, no kad je skuhana podsjeća me na valčiće, koje sam često jeo mlad. Na otoku Krku zovu vrstu pašte omotanu oko igle, valčići, najsličnije pljukancima, barem u Baški na Krku je tako zovu. 
Za ovaj smo recept osim ''tripica'' (tako smo nazvali ovu vrstu tjestenine),koristili:
- 10 dkg narezane buđole (iliti vratine)
- svežanj svježe blitve
- 250 g svježeg sira
- malo sira tipa ementaler
- pola luka
- 1 režanj češnjaka
I to je to...he he da se naslutiti da su to zapravo ostaci iz hladnjaka

I tako, stavimo grijat malo maslinovog.
Narežemo lukec na male komadiće.
I češnjak napola, te usitnimo buđolu.
i ementaler na kockice za poslije.
Ubacimo na vruće ulje luk i češnjak, te kad se luk opusti , i buđolu

A brzo zatim i usitnjenu blitvu, te je kuhamo dok se ne opusti.
Ubacimo malo svinjske masti u međuvremenu...
Te i svježi sir. On će nam dati malo kiselkast okus.
Kad umak promješamo s tjesteninom ubacimo i ementaler, no postepeno i pažljivo da nam se ne bi stvorila sljepljena loptica od sira.













Može i s malo parmezana...

Bon eetlust.

Nema komentara:

Objavi komentar