No dobro, ono što sam ja ulovio je priprema jednog jednostavnog jela... kuhane ovčje glave s povrćem.
Zvuči odbojno, jeli , no ako se stavi u kožu tih ljudi, u tom vremenu, nakon što bi prodali bolje dijelove ovce, ostala bi im ta ''poslastica''.
A danas nam tu poslasticu fino samelju, i naprave salamu ili pate', (a ako je bez papaka onda je deluxe).
I mi smo pripremili umak od glave...od lososa.
Mislim, fakat se prodaju velike lososove glave i repovi : ) , po smješnoj cijeni. (oko 20-ak kuna po kili u ribarnicama po centrima).
A umaku Vam daju puno gušta, uz malo truda.
Ja sam zamislio da kratko kuham lososa samo u vodi.
Stavio sam u isto vrijeme pržit pola luka i dve glavice češnjaka.
Mješavinu zelenih (s dodatkom špinata) te žutih(s dodatkom mrkve) rezanaca stavimo kuhati.
A ovaj crveni kupus nisam odolio ne slikati, kad sam ga prerezao, za salatu.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdgovoriIzbrišiWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdgovoriIzbriši